conferentie arts loves sciences

Het lectorenplatform ‘Onderwijs op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie’ organiseert op vrijdag 24 mei een conferentie over crossovers in onderwijs, kunst, wetenschap en technologie.

Verschillende sprekers geven een presentatie over hun artssciences praktijk, ter inspiratie voor het onderwijs. Daarnaast gaan we langs bij een aantal kunst-/wetenschap-/techniek-instellingen, presenteert het lectorenplatform haar onderzoeksagenda in de vorm van een manifest en ervaar je de praktijk van artssciences.

Voor wie?
De conferentie is bedoeld voor docenten, kunstenaars, wetenschappers, onderzoekers, opleiders, (master)studenten en iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie.

Programma:

 • Lezing Forensic Architecture (ovb)
  Forensic Architecture is een collectief dat opereert in het transdisciplinaire grensgebied van wetenschap, activisme en kunst (forensic-architecture.org).
 • Deelsessies:
  Designathon in het PO, Emer Beamer (oprichter Designathon Works) en Anna Hotze (lector Wetenschap en Technologie, iPabo).
  Ontwerpsessie voor docenten in het VO, o.l.v. Michiel Koelink (oprichter ArtechLAB).
  Presentatie onderzoek ‘Into the Wild: De gesitueerde wending in kunst en ontwerp’, o.l.v. Michel van Dartel (lector Mensgericht Creëren, Avans Hogeschool).
  Good practices in het WO, Raoul Frese (directeur Hybrid Forms ArtScience media lab, VU) en Joris Buis (onderwijsontwikkelaar en docent bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (UvA).
 • Safari langs kunst-/wetenschap-/techniek-instellingen, waaronder Soundlab, Maakplaats en Mediamatic.

Praktische informatie
Datum: 24 mei 2019
Tijd: 10.00-18.00 uur
Locatie: Mediamatic, Dijksgracht 6, Amsterdam
Deelname is gratis.