Innovatienetwerk VO 2023/2024

Dit schooljaar (2023 – 2024) start het landelijk Arts❤️Sciences Innovatienetwerk, een initiatief van CASE en Vereniging CultuurProfielScholen (VCPS). In dit netwerk gaan docenten in het voortgezet onderwijs samen leren en onderzoeken hoe Arts❤️Sciences het onderwijs in de eigen school kan versterken. Hiervoor organiseren we trainingen (op verschillende niveaus), peer-learning sessies, excursies en inspirerende lezingen.

Arts love Sciences Innovatienetwerk 2023/2024:

Dag 1 – woensdag 11 oktober
15.00 – 17.00 uur / online
Dag 2 – woensdag 1 november
10.00 -17.00 uur / AHK LearningLab Marineterrein Amsterdam
Dag 3 – donderdag 8 februari
10.00 -17.00 uur / AHK LearningLab Marineterrein Amsterdam
Dag 4 – vrijdag 28 juni
13.00 -17.00 uur/ locatie nader te bepalen

Dit netwerk wordt landelijk uitgezet. Bijeenkomsten 1 en 4 zijn gezamenlijk – voor álle docenten en managers, scholen. Bijeenkomsten 2 en 3 zijn voor specifiek docenten (maaksessies) en in verschillende delen van het land te volgen. Zoals ook:

Brabant
Dag 2 – woensdag 8 november
10.00 – 17.00 uur / Makersbase, Breda
Dag 3 – donderdag 29 februari (voorheen 15 februari)
10.00 – 17.00 uur / Brabant (Tilburg / Breda / Eindhoven)

Let op: omdat STEAM in het voortgezet onderwijs een vakoverstijgend leergebied is, vragen wij voor deze cursus docenten zich in duo’s aan te melden: een docent van een bèta- of techniekvak én een kunstvakdocent.

  • De eerste bijeenkomst zal de kick-off zijn van het leernetwerk Arts❤️Sciences. Tijdens deze online bijeenkomst maken we kennis met elkaar, nemen we jullie mee in het programma van het leernetwerk en sluiten we af met een inspirerende lezing van een kunstenaarsduo dat samen werkt op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie.
  • De tweede bijeenkomst geven we volop handvatten en instructie om samen met je collega interdisciplinaire lessen te ontwerpen (of herontwerpen mocht je al een ontwerp hebben gemaakt in een vorige training).
  • Tijdens de derde bijeenkomst vindt er een uitwisseling plaats over praktijkervaringen van de (her)ontwerpen. Ook proberen we kwaliteitskaders op te stellen voor lessen en kijken we wat er verder nodig is voor verankering in de school (denk aan visie, rooster, uren, faciliteiten, draagvlak bij collega’s).
  • De vierde bijeenkomst heeft een afsluitend karakter. We kijken terug naar wat we hebben geleerd en opgeleverd en we kijken vooruit naar het komende jaar van het leernetwerk Arts❤️Sciences. Het programma wordt gevuld met behoeften die voortkomen vanuit het leernetwerk zoals een lezing, een excursie en/of een bezoek aan een school.

SCHRIJF JE IN!
Willen jullie geschoold worden in het ontwikkelen van boeiend en kwalitatief goed Arts❤️Sciences-onderwijs, waarbij wordt gewerkt vanuit wicked problems, verbeeldingskracht en onderzoek? Wil je met aandacht, werktijd en professionele ondersteuning – vanuit CASE en VCPS – dit soort onderwijs (verder) ontwikkelen en borgen in je school?

Het netwerk van 2023/2024 is nu gestart en de inschrijving is gesloten. Schrijf je hier in voor 2024/2025.

Indicatie kosten:
€750,- ex. btw p.p. (€1500,- ex. btw per duo).
Let op: is jouw school een CultuurProfielSchool? Geef dit dan aan bij de inschrijving.

Kosten voor deelname schooljaar 2024/2025 vind je hier.