Kunst en neurodiversiteit (onder constructie)

Jennifer Kanary - bovenbouw voortgezet onderwijs en MBO

In deze lessenserie ontdek je hoe een ander de wereld kan ervaren onder invloed van hoe hersenen werken, bijvoorbeeld iemand met autisme, adhd. Je gaat aan de slag met dit thema, en ontdekt wat neurodiversiteit betekent en dat veel mensen de wereld op een andere manier ervaren. Je doet onderzoek, experimenteert en uiteindelijk maak je zelf een interactieve beleving die ervoor zorgt dat de toeschouwer zich verplaatst in de belevingswereld van een ander.

Kunstenaar Jennifer Kanary onderzoekt de werking van de hersenen. Zij onderzoekt hoe iemand met een psychose de wereld ervaart. Haar onderzoek vertaalt ze in een Virtual Reality beleving die je laat ervaren hoe het is om iemand anders te zijn.

Bekijk de film en ga daarna naar het keuzemenu. Bespreek met je docent welke opdrachten je gaat maken. De resultaten van de opdrachten leg je vast in een logboek of een dummy.

DISCLAIMER: deze lessenserie gaat over de werking van de hersenen. Dit is bij iedereen anders. In deze lessenserie worden voorbeelden aangehaald en ziektebeelden besproken die je misschien herkenbaar zijn bij jezelf of anderen en die je emotioneel kunnen raken.