Daniel Palacios

Waves

Misschien ken je het zwiepende geluid van een springtouw wel als het hard wordt rondgedraaid. Het werk van kunstenaar Daniel Palacios is een variatie op dat rondzwiepende springtouw. Het is een installatie met aan twee kanten een ronddraaiende machine met daartussenin een touw. Het touw draait op verschillende snelheden rond en laat daardoor verschillende geluiden Lees meer.

Behnaz Farahi

Iridescence

Behnaz Farahi is een ontwerper, creatieve technoloog en kritische maker die werkt op het snijvlak van mode, architectuur en interactief design. Opgeleid als architect doet ze onderzoek naar de mogelijkheden van interactieve omgevingen en de relatie tot het menselijk lichaam. Het interactieve werk Iridescence, wat irisatie betekent, is een soort enorme ketting. Website kunstenaar: http://behnazfarahi.com/ Lees meer.

Chris Jordan

Running the numbers

De Amerikaanse kunstenaar Chris Jordan probeert met zijn serie kunstwerken: Running the Numbers, het tellen van allerlei cijfers en grote statistieken te verbeelden. In kranten, tijdschriften en op tv of YouTube worden soms hele grote getallen genoemd. Chris Jordan wil met zijn interactieve digitale kunstwerken die grote getallen laten zien. Hij onderzoekt in zijn kunstwerken Lees meer.

Diego Stocco

Music from a tree

De muziekkunstenaar Diego Stocco kijkt wat verder om zich heen dan de gebruikelijke muziekinstrumenten om muziek mee te maken. In de tuin bij zijn huis staat een boom met veel willekeurige gegroeide takken. Op een dag vroeg hij zich af of hij daar ook een muziekstuk mee kon maken? Zo ontstond zijn eerste music from Lees meer.

Jae Rhim Lee

Burial Suit

We denken niet graag aan de dood of aan begraven en cremeren. Toch laat ontwerper Jae Rhim Lee ons erbij stilstaan. Tijdens ons leven stapelen zich door ons eten, de producten die we op onze huid smeren, maar ook de blootstelling aan luchtvervuiling, de chemicaliën in ons lichaam zich op. Begraven en cremeren is daardoor Lees meer.

Linde Ex

Attempts to understand a field

Linde Ex is een Nederlandse kunstenaar én onderzoeker. Met haar kunstwerken doet ze onderzoek naar sporen van ‘niet menselijke’ werelden. Vaak zien wij deze werelden over het hoofd of lopen er gedachteloos langs. Website kunstenaar: https://linde-ex.nl/ Ze gebruikt de verwondering over wat we normaal niet zo snel waarnemen als startpunt voor haar artistieke proces en Lees meer.

Lucy Mcrae

Solitary Survival Raft

Lucy Mcrae is een Britse kunstenaar die met haar werken wil nadenken over de relatie tussen mens en machine. Het kunstwerk Solitary Survival Raft, is een opblaasbaar overlevingsvlot voor één persoon. Lucy Mcrae bedacht dit kunstwerk tijdens de corona-pandemie. We kregen met iets te maken wat we niet kenden, hoe overleef je zo’n situatie? Website Lees meer.

Memo Akten

Journey through the layers of the mind

Memo Akten is een kunstenaar, experimenteel filmaker, muzikant én computerwetenschapper uit Istanbul in Turkije. Hij werkt met nieuwe technologieën en gebruikt de computer als medium om beelden, geluiden, films, grootschalige installaties en performances te creëren. Website kunstenaar: http://www.memo.tv/works/ Memo Akten is gefascineerd door de natuur en wil graag het menselijke gedrag begrijpen. Voor zijn kunstwerken Lees meer.

Nathalie Miebach

The Weather Score

Kunstenaar Nathalie Miebach maakt sculpturen, kleurrijke 3D-objecten. Zij combineert beeldende kunst en muziek met data. In het project The Weather Score, wat je kan vertalen als weerscore, maar ook als weerpartituur, gebruikt ze weerdata om muziek te ‘schrijven’ en dit beeldend te verwerken, zoals Hurricane Noël. Website kunstenaar: https://nathaliemiebach.com/weatherscores.html Het project bestaat uit een reeks Lees meer.

Gerde Steiner & Jörg Lenzlinger

Kristallen Zielenkwekerij

Het kunstenaarsduo Gerda Steiner en Jörg Lenzlinger maken veel van hun kunstprojecten op locatie. De projecten zijn tijdelijk en laten een kunstmatige en biologische ‘natuur’ zien. Ze gebruiken daarvoor materialen die ze vinden op de locatie. Geïnspireerd door de natuur maken Gerda Steiner en Jörg Lenzlinger een dromerige wonderlijke versie van de natuur. Het kunstenaarsduo Lees meer.

Eduardo Kac

GFP Bunny

Het konijn op de afbeelding lijkt wel speelgoed. Toch is Alba een echt, levend konijn. Bij daglicht lijkt Alba een normaal wit albino-konijn, maar elke cel in haar lichaam draagt het gen van een fluorescerende kwal. Als Alba wordt beschenen met UV-licht gloeit haar lichaam groen op. Alba het konijn is geboren in een onderzoekslab Lees meer.

Diana Scherer

Interwoven and Harvest

De mens heeft altijd graag controle gehad over zijn natuurlijke omgeving. Rivieren worden verlegd, koeien worden zo gefokt dat ze het meeste melk produceren. Diana Scherer is gefascineerd door deze relatie tussen mens en natuur. In het werk Interwoven and Harvest onderzoekt ze de wortelsystemen van planten en hoe ze deze kan beïnvloeden. De wortelsystemen Lees meer.