Innovatienetwerk PO

Welkom bij de Arts❤️Sciences-trainingen voor het basisonderwijs. Deze trainingen zijn een onderdeel (pilot) van het Arts❤️Sciences Innovatienetwerk waarbinnen leerkrachten samen leren en onderzoeken hoe vakintegratie (kunst en W&T) het onderwijs in de eigen school kan versterken.

Je leert om kunst, wetenschap en techniek in jouw onderwijs met elkaar te combineren. Hiermee kun je een onderzoekende, ontwerpende en kritische houding bij je leerlingen stimuleren. In de hedendaagse kunst zien we steeds meer dat kunstenaars en wetenschappers de domeinen van hun eigen disciplines overstijgen. Kunstenaars onderzoeken en gebruiken technologie en wetenschap in hun werk en wetenschappers ontdekken de creatieve denk- en werkwijze van kunstenaars. Deze wederzijdse inspiratie tussen kunstenaars en wetenschappers levert veel op bij het aanpakken van ‘wicked problems’, dit zijn complexe vraagstukken die om een interdisciplinaire aanpak vragen en digitale geletterdheid.

Je gaat werken met de methode van Wicked Arts Education.

Wat leer ik tijdens deze training?
-Ontvang inspiratie rondom actuele thema’s.
-Volg een hands-on workshop of lezing over (kunst-)werken op het snijvlak van kunst en technologie.
-Krijg handvatten aangereikt om Arts❤️Sciences-lesmateriaal (dat aansluit op de SLO inhoudslijnen voor kunstzinnige oriëntatie en W&T) te ontwikkelen.
-Vergaar kennis over hoe je dit didactisch aanpakt in jouw lessen.
-Pas het lesmateriaal direct toe in jouw onderwijs.

Voor wie?
Vakleerkrachten, groepsleerkrachten, maakdocenten, kunst-, wetenschap-, en techniekdocenten in het primair onderwijs.

Trainingsopzet (3 momenten)*
Dag 1 krijg je uitleg over Arts❤️Sciences educatie, voorbeelden uit de onderwijspraktijk en ga je zelf aan de slag met een workshop in de Maakplaats van de OBA Javaplein (Amsterdam) of SKVR (Rotterdam). En maak je een start met je lesmateriaal.
Online! Dag 2 vindt er een online uitwisseling plaats over praktijkervaringen, is er ruimte om je les te finetunen en gaan we aan de slag met een praktische opdracht.
Dag 3 geef je een korte presentatie over je les(sen) en kijken we wat er verder nodig is om deze lessen te integreren en verankeren in jouw onderwijspraktijk.
*Je kunt kiezen uit twee regio’s: Amsterdam of Rotterdam.

AMSTERDAM
-Woensdag 12 februari 2025 / 10.00 – 14.00 (4u)
Online! Woensdag 2 april 2025 / 14.30 – 16.00 (1,5u)
-Woensdag 21 mei 2025 / 14.00 – 16.30 uur (2,5u)

ROTTERDAM
-Maandag 20 januari 2025 / 17.00 – 21.00 (4u)
Online! Maandag 3 maart 2025 / 18.30 – 20.00 (1,5u)
-Woensdag 17 april 2025 / 18.30 – 21.00 (2,5u)

Aanmelden en kosten
Meld je hier aan! Kosten €350,- ex. btw. per persoon. Aanmelden kan tot 1 januari 2025. Na aanmelding ontvang je een e-mail met de praktische details rondom jouw deelname, zoals de exacte locaties.

Liever een training op maat met jouw eigen team op jouw locatie? Mail naar case@ahk.nl