Behnaz Farahi

Iridescence

Behnaz Farahi is een ontwerper, creatieve technoloog en kritische maker die werkt op het snijvlak van mode, architectuur en interactief design. Opgeleid als architect doet ze onderzoek naar de mogelijkheden van interactieve omgevingen en de relatie tot het menselijk lichaam. Het interactieve werk Iridescence, wat irisatie betekent, is een soort enorme ketting. Website kunstenaar: http://behnazfarahi.com/ Lees meer.

Memo Akten

Journey through the layers of the mind

Memo Akten is een kunstenaar, experimenteel filmaker, muzikant én computerwetenschapper uit Istanbul in Turkije. Hij werkt met nieuwe technologieën en gebruikt de computer als medium om beelden, geluiden, films, grootschalige installaties en performances te creëren. Website kunstenaar: http://www.memo.tv/works/ Memo Akten is gefascineerd door de natuur en wil graag het menselijke gedrag begrijpen. Voor zijn kunstwerken Lees meer.

Nathalie Miebach

The Weather Score

Kunstenaar Nathalie Miebach maakt sculpturen, kleurrijke 3D-objecten. Zij combineert beeldende kunst en muziek met data. In het project The Weather Score, wat je kan vertalen als weerscore, maar ook als weerpartituur, gebruikt ze weerdata om muziek te ‘schrijven’ en dit beeldend te verwerken, zoals Hurricane Noël. Website kunstenaar: https://nathaliemiebach.com/weatherscores.html Het project bestaat uit een reeks Lees meer.

Eduardo Kac

GFP Bunny

Het konijn op de afbeelding lijkt wel speelgoed. Toch is Alba een echt, levend konijn. Bij daglicht lijkt Alba een normaal wit albino-konijn, maar elke cel in haar lichaam draagt het gen van een fluorescerende kwal. Als Alba wordt beschenen met UV-licht gloeit haar lichaam groen op. Alba het konijn is geboren in een onderzoekslab Lees meer.

Asefeh Tayebani

Precious Burden

Asefeh Tayebani ontwerpt wearables, dit zijn technologische voorwerpen die gedragen worden op het lichaam.  Met deze wearables kun je ervaren hoe het voelt om autistisch te zijn. Autisme is er in vele vormen en maten. Autisme is een aangeboren ontwikkelstoornis waardoor je moeite hebt met prikkelverwerking en sociale interactie. Mensen met een verstandelijke beperking worden Lees meer.

Boogaerdt e.a.

Botanical Wasteland

Neem plaats in de felgroene proeftuin van Botanical Wasteland. Een futuristische biotoop vol plastic restafval en technopuin, waarin de mens niet langer centraal staat. Waarin alles met elkaar verstrengeld is en de grenzen tussen natuur, technologie, lichaam en identiteit zijn opgeheven. Door de destructieve wijze waarop de mensheid zich deze planeet heeft toegeëigend, leven we in Lees meer.

Jacco Borggreve

Ever It Takes

Performancekunstenaar Jacco Borggreve is de trotse vader van vijf kerngezonde hagedisjes. Wat doet het met een mens als hij medeschepper is van nieuw niet-menselijk leven? Voor zijn installatie Ever It Takes liet de kunstenaar zich via thermo-elektrische modules aan een broedmachine met hagedisseneieren koppelen. Soms gaf hij wel acht uur per dag lichaamswarmte af die omgezet werd Lees meer.

Leanne Wijnsma

Smell of data

Het reukvermogen hielp de vroege mens te overleven. Maar nu onze jacht en het verzamelen naar de digitale omgeving is verhuisd, kunnen onze neuzen ons niet langer waarschuwen voor de sluimerende risico’s van de online wildernis. Het menselijke reuksysteem kan één biljoen verschillende geuren detecteren. Het vermogen om te ruiken laat ons niet alleen genieten Lees meer.

Jasna Rok

Fashion on brainwaves

Jasna Rokegem (1992) studeert in 2015 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In 2016 opent ze de eerste mode- en technologiestudio in België: Jasna Rok. Jasna ontwerpt interactieve kleding dat onze emoties zichtbaar kan maken. Haar unieke projecten en collecties brengt ze tot leven door technologieën als virtual reality en soft robotics.  Lees meer.

Chloé Rutzerveld

Edible Growth

Ontwerper Chloé Rutzerveld vraagt zich af waarom vooruitstrevende productietechnieken, zoals de 3D printer, gebruikt worden om ongezond voedsel te produceren. Zij doet onderzoek naar het inzetten van de 3D-voedselprinter om gezond en functioneel voedsel te produceren dat bij kan dragen aan het oplossen van wereldwijde voedsel- en klimaatproblemen. “We moeten anders naar ons eten leren Lees meer.

Studio Drift

Tree of Ténéré

Studio Drift is opgericht in 2006 door Lonneke Gordijn en Ralph Nauta. Samen produceren zij multidisciplinaire installaties, sculpturen, objecten en films. Centraal in het werk van Studio Drift staat de relatie tussen natuur, mens en technologie. Tree of Ténéré is een lichtkunstwerk, vernoemd naar een eenzame boom in de woestijn van Ténéré, een regio in Lees meer.

Pauline van Dongen

Radius

Pauline van Dongen is een Nederlandse modeontwerper die zich bezighoudt met draagbare technologie. De ontwerpen van Van Dongen zijn een combinatie van mode en technologie. Ze is er van overtuigd dat technologie een nieuwe betekenis kan toevoegen aan mode. Ook wil ze met haar ontwerpen de ervaring verbeteren van hoe wij als mens de wereld Lees meer.